fredag 14. mai 2010

12.mai - Seilas fra Bjørnøya til Tromsø


Faglig opplegg denne dagen:
-Seilas i åpen sjø mot Tromsø
-Forelesning om forskjellige isklassede skip sett i lys av erfaringene fra seilasen i isen med RV Lance
-Case og video: Seilas med atomisbryter til nordpolen
-Oppsummering av toktet med video

Selv etter en natt med kuling og rulling var de aller fleste av deltakerne i god form til frokost, med unntak av Vidar. Han var ikke helt i form etter natten, og tilbrakte formiddagen i køya uten frokost og lunch. Været klarnet imidlertid opp, og det ble rolig sjø resten av dagen.

Johnny fylte 50 år og noen måneder den 12.mai, og i den forbindelse var det kaker og festivitas for deltakerne i messa. Gebursdagssang var det også. Johnny fikk en presang, noen fine votter som er god å ha når man bor nesten på Nordkapp (Honningsvåg), og ble hoppende glad over både arrangementet og presangen.

På bildet ser vi han blåse ut det ene lyset som vi hadde for anledningen. Se på de de gode hjemmelagede kakene på bordet! Det var neppe noen av deltakerne som gikk ned i vekt under oppholdet på Lance.
 

Utpå kvelden fikk vi omsider Norge i sikte fra skipet. Lance kom inn til kysten ved Fugløykalven fyr mellom øyene Vanna og Arnøy i Karlsøy kommune utenfor Tromsø.

Fugløykalven fyr
 

Nord-Fugløya
Vi hadde god tid for Lance hadde hadde først fått kaiplass i Tromsø torsdag morgen, og vi var ikke lange bitten seiling fra Tromsø. Lysten på færskfæsk var stor hos mannskapet, så vi heiv ut juksa på ei grunne i området.

Andor og Tor prøve fiskelykken uten hell (og hail)
 

Torsdag morgen kl 0700 klappet vi til kai i Tromsø, og etter en solid frokost var det slutt for denne gang. Vi var alle enige om at det hadde vært en fantastisk tur med Lance. En skikkelig once in a lifetime opplevelse!